Google Dokument delar med nästan vem som helst, men det finns fler knep än bara e-postmeddelanden till dina kontakter. Delnings- och redigeringsfunktionerna är idealiska för att samarbeta i projekt med studiekamrater, kollegor och vänner eller familj. Tänk dock på att när du bjuder in andra att se dina dokument kan de kanske dela det med andra också.

Det finns några olika sätt att dela Google Dokument med andra. Först har du den klassiska e-postdelningen. Om du kör Google Docs kan du bifoga dem och skicka e-postmeddelanden till din kontaktlista automatiskt. Ett annat sätt är att använda en secret URL, vilket gör att alla som besöker den webbadressen kan se och eventuellt till och med redigera dokumentet. Låt oss titta på några av de olika sätten.

How To Quickly Share Your Google Docs Documents

Det första du måste hitta är Share; när du väl gör det –Klick Det. I rullgardinsmenyn ser du några olika alternativ för att dela dina dokument med andra. Glöm inte, allt du gör i den här menyn kommer bara att påverka dokument där du har Kontrollerade kryssrutan.

Google docs delnings- och inbjudningsmeny ger dig flera delningsalternativ

På fliken Hämta länken för att dela finns det två inställningar att justera. Den övre kryssrutan tillåter alla som besöker länken att se ditt dokument, även om de inte har ett Google Dokument-konto. Den andra länken gör det möjligt för dem edit ditt dokument. Denna aktivering innebär att de kan göra kopior, dela det med andra och helt ändra ditt dokument helt och hållet.

Var försiktig till vem du ger den här länken. Om någon ens delar denna länk med någon annan kan ditt dokuments integritet äventyras. Detta scenario är särskilt sant om du har Kontrollerade att tillåta den personen edit.

Hur man låter google docs delas och redigeras av vem som helst

De säkrare sätt att dela dina dokument kommer att kräva lite mer arbete, men i gengäld ger dig specifik tillgång till vem som kan se och redigera ditt dokument. När du delar ett dokument med någon som använder Invite peoplekommer det att dyka upp i deras Google Dokument som Shared with me. Redigeringsdelningsfunktionen är densamma här också, så alla som du ger privilegier att redigera kommer också att kunna Share ditt dokument med andra.

Note: The feature allowing editors to share your document can be disabled in the Advanced permissions tab.

hur du justerar vem som kan redigera dina Google-dokument och kräver att de loggar in

Track Changes!

Säg att du har gett någon behörighet att redigera ditt dokument och att du inte är säker på vilka uppdateringar de har ändrat? Eller kanske du har delat din Doc med bara massor av människor och någon saboterat den? Revisionshistorik låter dig se ändringar som gjorts i ett dokument mellan sparningar, och även vem som ändrade det. Denna transparens skulle hjälpa till att hålla saker och ting bra om förvirring uppstod!

hur du ser vem som har gjort ändringar i dina Google-dokument och går tillbaka till en tidigare version av ditt dokument

Rate this post
Previous articleHur man använder Picnik för att redigera Picasa-foton online
Next articleRing telefonsamtal från din dator med Google Voice VOIP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here